Головна » Хвороби та лікування » Хвороби серця » Чи потрібно проколювати Тіотриазолін і Кокарбоксилазу при дифузних змінах міокарда?

Чи потрібно проколювати Тіотриазолін і Кокарбоксилазу при дифузних змінах міокарда?

Аліна запитує:

Добрий день, шановна Вікторіє Юріївна! Мене тривалий час турбував дискомфорт в області серця (здавлювання, поколювання, печіння, серцебиття прискорене до 100, почали німіти кінцівки рук під час сну або ж в зігнутому положенні, а пізніше і ніг), після ЕКГ терапевт говорив, що є якийсь рефлюкс на серце, потрібно просто попити заспокійливі. 6 місяців тому я була в санаторії і, зробивши ЕКГ, мені поставили діагноз «дифузне зміна міокарда» і порадили проколоти АТФ і карбоксилаза по 1 ампулі — 1 раз в день 10 днів, для поліпшення обміну речовин, а після цього, таким же курсом проколоти Тіотриазолін, щоб зміцнити серцевий м'яз, налагодити кисневе кровопостачання, відновити серцевий ритм, та й для профілактики інсульту . Але, після 1 ампули, у мене загострилося запалення трійчастого нерва, але мені сказали, що це, швидше за все, протяг і цей препарат не здатний викликати такі реакції. І так я все ж проколола вже 5 днів (5 ампул), а тепер прочитавши більше інформації, у мене виникають сумніви, чи потрібен мені цей препарат? Заздалегідь дякую за Вашу відповідь!

Відповідь лікаря:

Здравствуйте. Ознаки дифузних змін в міокарді за даними ЕКГ не є діагнозом, можуть зустрічатися при різних захворюваннях і вимагають уточнення діагнозу. Щодо призначень — в них немає нічого поганого. Така метаболічна терапія корисна як при вже наявної патології, так і для профілактики. Запалення трійчастого нерва лікування спровокувати не могло. Інша справа, що при наявності захворювання серця такого курсу не досить, тому продовжите обстеження.

 

загрузка...

Залишити коментар

Ваш email нигде не будет показанОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*