Главная » Хвороби та лікування » Хвороби серця (страница 5)

Хвороби серця

Поясніть, будь ласка, що означає такий висновок?

Ірина Валентинівна запитує: Моєму чоловікові (51 рік) після УЗД зробили такий висновок, поясніть, будь ласка, що це означає: атеросклероз аорти, ущільнення АК і стулок. Незначна асиметрична гіпертрофія міокарда МЖП (без обструкції вихідного тракту ЛШ). Ущільнення ФК МК і стулок. Мітральна регургітація 1 ст. Трикуспидальная регургітація 1ст. Легенева регургітація 1ст ДХЛЖ. Відповідь лікаря: Якщо Ваш чоловік має підвищені цифри артеріального тиску ...

Читать далее »

П'ю Кордіпін і Анаприлин, але постійно стрибає тиск

Анатолій запитує: Здрастуйте доктор! Хочу проконсультуватися у вас, так як у нас немає кардіолога в райцентрі, а в область напрямок не дають! Моє тиск 190/100 і до того ж аритмія часто з'являється, а таблетки приймаю постійно, і стрибає тиск. Вранці, після прийняття Кордіпін, тиск до 18 тримається в нормі, після починає підвищуватися, і на ніч приймаю Анаприлин. Вранці тиск знову ...

Читать далее »

Допоможіть розшифрувати добове моніторування

Привіт, допоможіть розшифрувати добове моніторування, чи є причини для занепокоєння, в цей же день проводилася УЗД діагностика, поставлений діагноз: пролапс мітрального клапана. Відповідь лікаря: За Холтеру причин для занепокоєння немає.

Читать далее »

Який препарат слід приймати при потемнінні в очах і утруднене дихання?

Василь запитує: Мені 34 роки. Приблизно раз на рік трапляється потемніння в очах, в супроводі дзвоном у вухах і скруті дихання. Дуже часто, майже завжди у мене трохи підвищений тиск. Мої батьки обоє, на жаль, померли від цього ж. Який препарат слід приймати в разі чергової такої проблеми? Відповідь лікаря: Відповісти на питання по даному опису не можу. Потрібно розбиратися. ...

Читать далее »

Наскільки небезпечно гіпертонічної серце?

Василь запитує: Здравствуйте. У мене така проблема. Мені зараз 34 роки, тиск з 16 років 140/90 , зараз іноді доходить до 160/100, але дуже рідко. Ніколи нічого не турбувало, головних болів немає, в області серця теж немає. На роботі фельдшер наполягла пройти обстеження. Пройшов, кардіолог призначила приймати Тарко 2/180, п'ю 3 курс, місяць приймаю, місяць відпочинок. Результат той же — ...

Читать далее »

Чим небезпечна гіпертрофія лівого шлуночка?

Олег запитує: Гіпертрофія лівого шлуночка. Неповна блокада правої ніжки. Синдром ранньої реполяризації шлуночків . Підкажіть, що це все означає і наскільки це все серйозно ??? Дякую. Відповідь лікаря: Якщо у Вас гіпертонічна хвороба такі зміни на ЕКГ можуть бути її проявом. Якщо цифри тиску нормальні і патології міокарда немає, така графіка може бути просто ЕКГ-особливостями.

Читать далее »

аритмія

Аритмія є патологічним станом серця, при якому порушуються такі важливі його функції, як ритмічність, частота, скорочення і послідовність збудження. У нормальному стані серця притаманний синусовий ритм. В нашому серці зароджуються імпульси, під впливом яких проявляється його здатність ритмічно скорочуватися. Завдяки такій функції безцінний життєвий мотор може існувати автономно і навіть при можливих пошкодженнях нервової системи він зможе забезпечити організм кров'ю. ...

Читать далее »

Що таке шлуночкова парасистолія?

парасистолії — різновид ектопічеського ритму, для якої характерна наявність активного гетеротопного вогнища, який функціонує незалежно від основного збудника ритму. Простіше кажучи, в серці людини утворюється подвійний ритм, в якому беруть участь основний ритм синусового вузла і додатковий ритм будь-якої ділянки серця. Виявляється така аномалія позачергових скороченням серця і прискореним серцебиттям. Помічено, що додаткове вогнище генерації серцевого імпульсу виробляє імпульси з ...

Читать далее »

Причини і лікування асистолії шлуночків серця

Захворювання може викликати зупинку серця Іноді ми чуємо, що людина померла від зупинки серця. Таке насправді трапляється. Такий стан має свою назву — асистолія шлуночків серця. Це і є клінічна смерть, при якій серце припиняє свою роботу, а кровообіг зупиняється. Якщо порівнювати це з ізольованою предсердной асистолией, яка сумісна з життям, повна зупинка шлуночкових скорочень закінчується смертю. Тепер зрозуміло, наскільки ...

Читать далее »

Чим небезпечний максимальний інтервал RR 10280 мсек?

Валера запитує: Мені 66 років. У мене миготлива аритмія. Приймаю Конкор 2,5мг і Варфарин. Тиск 110-70,120-80. Останній холтер показав: ЧСС днем ​​середня — 71уд / хв, мінімум 48 уд / хв, максимум 107 уд / хв; ЧСС вночі: середня 59 уд / хв, мінімум 47 уд / хв, максимум 77 уд / хв. Епізоди тахікардії (ЧСС 100 уд / хв.) ...

Читать далее »

На тлі прийому Дюфастона стало різко підвищуватися тиск

Наталія запитує: Добрий день, мені 37 років. На тлі прийому Дюфастона (пропила 2 циклу, на 3-й різко стало підвищуватися тиск до 150 на 100, при моєму 110 на 70), препарат припинила приймати. Після скасування тиждень відмінно себе відчувала, тиск нормалізувався. Це було 1 місяць назад, далі почалося незрозуміле для мене: підвищується і тримається діастолічний тиск, вже 2 тижні так. Верхнє ...

Читать далее »

Уповільнення проведення в правій ніжці пучка Гіса

Катерина запитує: Здравствуйте! Мені 33 роки. 3 роки тому мені робили Мірча ЕФД, діагноз був пароксизмальна надшлуночкова тахікардія . 3 роки серце не турбувало, місяць тому з'явилися екстрасистоли приблизно 25-30 в день, тиск в нормі, пульс теж. Пропилу Панангин + Рибоксин, поїхала у відпустку, все пройшло. Але почуття тривоги залишилося, зробила кардіограму. Висновок: порушення внутрішньошлуночкової провідності. Після операції я щороку ...

Читать далее »

Що робити якщо на грунті нападів почався невроз?

Світлана запитує: Привіт моїй мамі 54 роки, страждає з 2010 року миготливою аритмією, напади рідкі — 2 рази на рік. З 2015 року вже було 4 нападу, на грунті нападів почався невроз, боїться залишатися одна і постійно трясе, боїться, що почнеться черговий напад, постійно млява, немає настрою, немає апетиту, боязнь залишитися одній хоч на хвилину. Підкажіть, що нам робити пити ...

Читать далее »

Чи можна займатися на тренажері Фролова якщо пульс 50 ударів в хвилину?

Юрій запитує: Займаюся на дихальному тренажері Фролова 5 років, після дихання пульс 50 ударів в хвилину, чи можна далі займатися чи ні? Відповідь лікаря: Під час занять на тренажері активується парасимпатична нервова система. Це призводить до уповільнення серцевої діяльності. Тривалість курсу лікування на тренажері становить 3-4 місяці, так що якщо Ви робите перерви між курсами і після тренувань відчуваєте себе ...

Читать далее »

Турбує печіння біля хребта між лопаток?

В'ячеслав Олександрович запитує: Діагноз наджелудочковая тахікардія , призначений Сотагексал, але кожен день трапляються прориви тахікардії, і доводиться приймати зайві таблетки. Турбує печіння біля хребта між лопаток, іноді від цього зводить руки. Чи не пов'язано це з тахікардією? Відповідь лікаря: Для того щоб відповісти на це питання потрібно поставити холтер ЕКГ і подивитися, чи виникають на тлі або після тахікардії ішемічні ...

Читать далее »

Чи можливо постійне застосування Амлодипіну з L-Тироксином?

Ніна Петрівна запитує: Здравствуйте. Мені 64 роки. Приймаю з сорока років L-Тироксин, тиск іноді буває 180/100, в цьому випадку приймаю Нифедипин, кардіограма в нормі. В аптеці порадили Амлодипін. В даний момент не маю можливості особисто проконсультуватися у кардіолога, тому хотіла б дізнатися, чи можливо постійне застосування Амлодипіну з L-тироксином? Дякую за відповідь. Відповідь лікаря: Така комбінація можлива.

Читать далее »

Чи можна народжувати самостійно або робити кесарів з прискореним серцебиттям?

Людмила запитує: Здравствуйте. Скажіть, будь ласка, чи можна народжувати самостійно або робити кесарів з прискореним серцебиттям вагітної. Частота серцебиття 100 ударів в хвилину ехокардіограма в нормі УЗД щитовидної залози без змін. Це у мене другі пологи. Перший раз народжувала самостійно, але тоді у мене не було підвищеного серцебиття. Була у кардіолога, вона сказала, що ЕХО кардіограма в нормі, попити валеріану ...

Читать далее »

Чи можна займатися спортом при різко вираженою синусової аритмії?

Максим запитує: Привіт, у мене до вас таке запитання. Чи можна займатися спортом, а саме боксом, при такому діагнозі: «Різко виражена синусовааритмія», 100-60 ударів, і як лікувати? (15 років). Відповідь лікаря: Синусова аритмія в Вашому віці — нормальне явище. Можете займатися спортом.

Читать далее »

Чи можна приймати разом Магнерот і Ново-пасив?

Ольга запитує: Здравствуйте. Скажіть, будь ласка, чи можна приймати разом Магнерот і Ново-пасив? Просто жоден лікар не може знайти причину, чому турбує серце (прискорений ритм і проскоки — екстрасистоли замучили). Здала всі аналізи — норма. Зробила все УЗД — норма. За УЗД серця тільки пролапс. Робила холтер — синусовааритмія. Обійшла всіх лікарів — все відповідають здорова. Так якщо я здорова, ...

Читать далее »

Мені 60 років і хочу придбати бігову доріжку

Геннадій запитує: Здравствуйте! Мені 60 років, маю зайву вагу. Хочу придбати бігову доріжку як комплекс заходів по схудненню і підтримці хорошої фізичної форми. Що порадите? Чи можуть виникнути проблеми з суглобами, серцеві проблеми? Дякую, Геннадій! Відповідь лікаря: Здравствуйте. Можете придбати бігову доріжку але, перш ніж починати займатися, проконсультуйтеся з кардіологом щодо стану Вашої серцево-судинної системи і допустимої граничного навантаження. Добре б ...

Читать далее »