Головна » Краса і здоров'я » Бісаболол в косметиці — що це таке?

Бісаболол в косметиці — що це таке?

 

загрузка...

Бісаболол – це натуральний протизапальний компонент, використовуваний як косметичний інгредієнт. Являє собою в’язку, прозору рідину, одержувану шляхом дистиляції ефірного масла без шкідливих хімічних добавок. У воді бісаболол не розчиняється, не змінює своєї структури при суміщенні з гліцерином і добре з’єднується з ефірними маслами та іншими компонентами косметичних продуктів. Розрізняють дві форми речовини. Перша – альфа, одержувана з масла ромашки аптечної, і саме його найчастіше використовують в косметичних продуктах. Бета-форма видобувається з кукурудзяного або бавовняного сировини.

Корисні властивості бісабололу

Дія речовини багатофакторне, що зробило його популярним інгредієнтом косметичних продуктів:

  • заспокоює шкіру. Бісаболол при проникненні в шкіру знижує рівень запальних медіаторів, за рахунок чого досягається зняття роздратування покривів;
  • пом’якшує шкіру, позитивно впливає на загальний стан сухої та зневодненої шкіри;
  • відновлює еластичність;
  • прискорює процеси регенерації тканин;
  • зміцнює захисний бар’єр;
  • відбілює;
  • підсилює інтенсивність проникнення інших компонентів засобу;
  • очищає поверхню шкіри від патогенних мікроорганізмів.

Речовина виводять штучним шляхом в лабораторіях, але його властивості дають тільки 50% описаного ефекту порівняно з натуральним продуктом. Нерідко компонент використовується як ароматизатор за рахунок легкого квіткового аромату.

Кому показаний Бісаболол

З урахуванням описаних ефектів бісабололу, інструкції компонент показаний у наступних ситуаціях:

  • запальні процеси на шкірі, розацеа;
  • лущення при кератозе;
  • сухість шкіри;
  • знижена еластичність при зневодненні покривів;
  • висипання;
  • опіки, порізи та інші пошкодження.

Протипоказання до застосування

Після нанесення на поверхню шкіри речовина дуже швидко поглинається, і за результатами досліджень відноситься до категорії безпечних. Токсична, подразнюючу побічна дія не виявлена. Може представляти небезпеку одне з властивостей речовини – посилювати ступінь проникнення інших інгредієнтів засоби, які можуть викликати побічні дії. Єдине протипоказання до використання – алергічна реакція на речовину.

Косметика з Бісабололом

Бісаболол застосовується при виробництві аптечної, декоративної косметики, засобів особистої гігієни, продуктів для догляду за шкірою, ногами, нігтями і т. д. Найчастіше інгредієнт вводять засоби для чутливої і сухої шкіри з антивіковим ефектом і для області навколо очей. Навіть при мінімальній концентрації ефект від компонента вираженим.

Існую рекомендації фахівців щодо концентрації альфа-бісабололу в різних товарах:

  • засоби для очищення шкіри, зубні пасти – 0,05%;
  • дитячі миючі засоби, лікувальна косметика для волосся і проти акне – 0,1%;
  • зволожуючі креми, засоби після гоління косметика для догляду за шкірою вікової, сонцезахисні продукти – 0,2%.

загрузка...

загрузка...

Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *

*