Головна » Народні засоби » Перуанський бальзам — застосування масла і пов’язки

Перуанський бальзам — застосування масла і пов’язки

 

загрузка...

Природні компоненти повсюдно використовуються в рамках терапії тих чи інших людських недуг. Великим плюсом таких речовин є їх натуральність, що зазвичай є синонімом широкого спектру застосування і незначного списку протипоказань. Для всіх звичніше зустрічати засоби на основі відварів або настоїв висушених елементів рослин, але є й інші цілющі форми. Так, наприклад, перуанський бальзам, який представляє собою справжню смолу певного типу дерев – він наділений значною користю і вимагає правильного використання.

Перуанський бальзам — що це таке?

За зовнішніми параметрами перуанський бальзам – це в’язка маса (смола) темно-червоного кольору зі специфічним приємним ванільним ароматом. Продукт має натуральне походження – добувається з дикорослих бальзамных дерев роду Мироксилон на Цейлоні, Яві і в Центральній Америці. Спосіб видобутку сировини досить незвичайний: спочатку по корі стукають тупим предметом, потім біля основи роблять невеликий надріз і обпалюють його смолоскипом. Вже через дві доби в цьому місці виступає смола, яку збирають ганчірками. Для приготування бальзаму просочені ганчірки проварюють разом з шматочками кори, переганяють, очищають кількома етапами і в підсумку отримують густий і ароматний бальзам.

Це засіб широко використовується в парфумерії і медицині, причому як у чистому вигляді, так і додаючи в якості інгредієнта в багатокомпонентні склади. Варто відзначити, що концентрований склад дуже корисний для шкірних покривів, хоча у деяких людей може викликати невелике роздратування.

Форма випуску та склад препарату

Натуральний продукт можна зустріти в аптеці в різних формах. Так, засіб може бути запропоновано у вигляді ефірної олії, масажного кошти, а також у формі пластиру від опіків. Спосіб використання кожного з перелічених продуктів має свої особливості, які і будуть детально розглянуті нижче.

Ефірне масло

Ефірне масло готується шляхом парової дистиляції смолянистого бальзаму, який у чистому вигляді містить в собі близько 25% смоли і 50-60% олії. У складі ефірної концентрату переважає бензилбензоат (приблизно дві третини від усієї суми складних ефірів у складі), бензилциннамат, а також корична (близько 10%) і бензойна кислоти. У невеликих кількостях в числі компонентів були виявлені ванілін (що і забезпечує специфічний запах продукту) і неролідол.

Саме ефірне масло зосереджує в собі основну користь бальзаму. Цей компонент має вираженої обеззараживающей активністю, а також здатний стимулювати процеси регенерації тканин. Використовувати масло можна в якості компонента при проведенні інгаляцій, так як воно здатне покращувати дренажну функцію органів дихання, а також чинить виражену відхаркувальну дію.

«Бранолинд Н» — мазеві пов’язка

Branolind N – це особливий продукт, що використовується в рамках терапії опіків, пролежнів, абсцесів, фурункулів, виразок різного походження та інших ран, які довго і погано гояться. Представлено засіб пов’язкою, яка складається з валикочарункової бавовняної тканини, яка здатна пропускати і секрети, і повітря. Тканинна накладка повністю просякнута масою з безводного перуанського бальзаму.

На один грам просочення пов’язки припадає 50 мг чистого смолянистого бальзаму, гидрогенизированный жир, моностеарат гліцерину, білий вазелін і цетомакрагол. Всі властивості пов’язки повністю обумовлені особливостями впливу цілющою натуральної смоли. Застосування брандолиндовой пов’язки з перуанським бальзамом актуально в рамках надання першої допомоги при ранових ушкодженнях тканин, опіках, хронічних пошкодженнях цілісності шкірних покривів і первинних гнійних ранах. Також засіб використовують у хірургії як метод тимчасового закриття ран донора.

Масажне масло

Масажне масло, створене на основі натурального перуанського бальзаму, допомагає домогтися максимального розслаблення під час масажних процедур, створює сприятливі умови для зняття напруги, як нервового, так і м’язового. Склад продукту сприятливо позначається на шкірі, роблячи її більш гладкою і пружною. Важливе значення має і надання ароматерапевтичного ефекту, який досягається за рахунок приємних запахів кожного їх компонентом масажного масла.

Зазвичай такий продукт є поликомпонентным, та містить у своєму складі не тільки масло перуанського бальзаму. Так, це речовина найчастіше поєднують з маслом виноградної кісточки, бензоїлу, герані, лаванди, валеріани та інших рослинних продуктів.

Показання до використання масла і пластиру

Сам по собі перуанський бальзам – прекрасний антисептик, який допомагає загоювати гнійні рани і прискорює одужання при опікових ураженнях, а також є продуктом для очищення шкіри та догляду за нею. Таким чином, в медичних цілях його використання буде актуально при наявності наступних показників:

  • рани, які тривалий час не загоюються самостійно, у тому числі діабетичні виразки;
  • опіки та обмороження;
  • демодекоз;
  • дерматити;
  • пролежні;
  • респіраторні захворювання, які супроводжуються сильним сухим кашлем без відходження мокротиння;
  • подагра;
  • болі ревматичного характеру;
  • короста;
  • стресові стани, що супроводжуються сильним емоційним і фізичним напруженням.

Застосування в косметології також різноманітно. Бальзам при відсутності у людини алергічної реакції на нього може використовуватися для збагачення і додання приємного аромату кремів для обличчя, лосьйонів, масок і шампунів для волосся. Продукт позитивно впливає на стан шкіри, роблячи її більш зволоженою, пружною і еластичною.

Інструкція із застосування перуанського бальзаму

Перуанський бальзам використовується для місцевого нанесення. Так, для обробки ранової поверхні потрібно нанести безпосередньо на уражену ділянку невелику кількість бальзаму. Якщо використовується ефірне масло, то воно повинно бути попередньо розведені з будь-яким базовим рослинним продуктом у співвідношенні один до десяти. Усередину засіб застосовувати не можна. Через півгодини після нанесення можна використовувати серветки, щоб обережно зняти залишки продукту.

При необхідності провести інгаляції для поліпшення відходження мокротиння при кашлі, в інгалятор поміщають всього пару крапель олії. Для отримання більш вираженого ефекту можна поєднувати його з маслами евкаліпта або розмарину. Для збагачення косметичних продуктів також знадобиться зовсім небагато масла – всього 1-2 краплі на 15 мл засобу.

Побічні дії і протипоказання

Розглянуте засіб заборонено приймати всередину. При нанесенні на шкірні покриви можливе формування дерматиту, свербежу і поява дрібної висипки. Чутлива шкіра навіть без наявності алергії може «відповісти» почервонінням і появою місцевого дискомфорту від нанесення продукту. Те ж саме стосується і тканинної сітки з просоченням з бальзаму.

Таким чином, основним протипоказанням є індивідуальна непереносимість продукту. Також відмовитися від використання бальзаму стоїть в дитячому віці, при вагітності та грудному годуванні.

Відгуки про застосування Peru Balsam

Агнія: Це просто чудовий засіб! Рани завдяки йому гояться просто з величезною швидкістю, і не гниють!

Сергій: Мені перуанський бальзам попався випадково під час пошуку хорошого масажного масла. Вибрав це, і не пошкодував. Шкіра дійсно відчуває себе краще, а аромат в процесі просто чудовий.

Каріна: Це ефірне масло мені добре знайоме, вже багато років потроху додаю його в косметику для волосся, щоб підтримувати здоров’я шкіри голови.

загрузка...

загрузка...

Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *

*