Главная » Народні засоби » Чому алое такий популярний в косметології?

Чому алое такий популярний в косметології?

 

Алое — "вічнозелена" аптека. Навіть якщо рослина не поливати тижнями, в м'ясистих листках все одно є сік. Вченими встановлено, що якщо листя алое зрізати і помістити в несприятливі для них умови (наприклад, в холодильник), то в клітинах рослини відбудуться зміни, причому вельми позитивні. Своїми цілющими властивостями алое вера зобов'язане речовини під назвою "алоин", або "алантоін". Цей елемент входить до складу практично кожного зволожуючого крему.



алоэ вера - полезные свойства

Алое вже давно використовувалося китайськими і грецькими цілителями. Прекрасні мешканки стародавнього Риму натирали його соком волосся і шкіру, а єгиптянки замуровували рослина в гробниці разом зі своєю начинням і коштовностями.

Корисні властивості алое проявляються тільки до четвертого року життя. Про запас листя зрізати не рекомендується — через тривалого контакту з киснем в них запускається процес окислення, який зменшує цілющі властивості рослини.

У косметології особливо популярний не стільки сік, як гель алое вера, який часто входить до складу засобів для захисту від сонячних опіків. Крім того, гель відмінно зволожує шкіру, прибираючи при цьому запалення і загоюючи дрібні ранки і тріщини. За умови тривалого застосування гель здатний сповільнювати процеси старіння шкіри і прибирати рубці.

Дуже цінується і гіпоалергенність алое вера, що дозволяє використовувати чудодійну рослину навіть у косметиці для новонароджених немовлят.

5/1

 

загрузка...

Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *

*